Bel: 06 - 22 92 71 65 - Mail:


Scholing Onbegrepen Gedrag in de ouderenzorg

Scholing Onbegrepen Gedrag in de ouderenzorg

14 mei 2018


Afgelopen maanden heeft Prima Vista de scholing onbegrepen gedrag in de ouderenzorg verzorgd bij een zorg instelling in Drenthe. Een hot item, als je alle berichten in de media leest over misstanden in de zorg: onder druk gaan dingen mis in de verzorging. Het beter begrijpen van onbegrepen (probleem)gedrag is dan des te belangrijker.

De scholing is opgezet samen met 2 psychologen die ook een actieve rol in de scholing hadden. Een belangrijk onderdeel van de scholing is observeren. Met theater en rollenspel hebben we dit mooi in beeld kunnen brengen.

Naast het gebruik van theater om gedrag zichtbaar te maken, hebben we met de deelnemers en de pyscholoog ook echte cases besproken. Vaak met mooi resultaat: het gedrag van bewoners waar de verzorging al maanden last werd in sommige gevallen fors minder.

 

“We hebben net de benaderingswijze voor mevrouw uit de casus opgesteld. Het team heeft de afgelopen dagen de interventies die we hadden besproken toegepast. Zoals aan tafel bij het raam zitten, haar activiteiten aanbieden en haar afleiden in het roepgedrag. Mw. geniet van de activiteiten. Vond fietslabyrint erg leuk. Roepgedrag is bijna niet meer aanwezig!!!

 

 

Het laatste blok van de scholing gaat over 1 lijn aanhouden in de benadering naar de cliënten toe. Hoe geef je elkaar feedback als je ziet dat een college afwijkt. Aan de hand van de typetjes Drukke Dini, Lieve Vrede en Margje Mening ontdekken deelnemers wat bij wie wel en niet werkt in het geven van feedback.

 

Kortom, een leuke en effectieve scholing

 

Ook nieuwsgierig? Neem contact met ons op.

 

Behoefte aan verandering? Neem contact op!

Wij zijn trots om te mogen werken voor de volgende klanten:

ProRail
RIVM
Provincie Drenthe
Achmea