Bel: 06 - 22 92 71 65 - Mail:


Deelbare Verandermanager

Schouder aan schouder door de verandering

Eenzaam aan de top?

 • Wil je wel eens een uurtje sparren over een aantal zaken die niet lukken, maar een coach inhuren klinkt weer veel te zwaar?
 • Zoek je steun in een spannend traject?
 • Heb je een gave kans gekregen, maar voel je je nog wat onzeker of je het allemaal in goede banen kan leiden?
 • Ben je heel erg van de structuur en heb je het gevoel dat je ook iets met de mensen moet doen?
 • Of ben je juist heel erg van de emotie en krijg je geen lijn in de sturing?
  Wat is er aan de hand?

Wat is er aan de hand?

Alles verandert en iedereen (directeur, manager of medewerker) is er continu mee bezig. En toch blijkt het lastig om in de praktijk verandering te bewerkstelligen. Een geruststelling: het is ook complex, want het blijft mensenwerk. In de theorieën over verandermanagement vind je veel tegenstrijdigheden, variërend van recht-door-zee how-to lijstjes, kijken vanuit meervoudige perspectieven tot spontaan-polyvocale interventies.

Je hebt misschien eens gedacht om op zoek te gaan naar ondersteuning op het gebied van verandermanagement. Maar hoe beoordeel je of iemand daar werkelijk verstand van heeft? En hoe kom je aan zo iemand? En wat kost dat allemaal wel niet?

De oplossing

Hanno van der Steen, VerandermanagerDe Deelbare Verandermanager is hiervoor de ideale oplossing. Voor een vast bedrag per maand werk ik samen met jou (en je team) aan een duidelijk omschreven doel. Om welke verandering het gaat:

 • meer omzet,
 • beter samenwerken,
 • klantgericht werken,
 • creatiever werken,
 • inzetten van het nieuwe werken,
 • leiderschap versterken

dat maakt niet uit. Jij bent de specialist in jouw branche en over jouw product, ik ben jouw specialist op het gebied van verandermanagement.

Deze trajecten hebben een looptijd van 12 maanden. Ik leer jou en je bedrijf goed kennen, er is ruimte en tijd om afstand te nemen en voor voortschrijdend inzicht, er kan in de breedte worden verbeterd. We maken heldere afspraken over de doelstellingen en mijlpalen en je hebt het voordeel dat er voor mijn werk geen meter loopt. Je belt of mailt gewoon als er wat is.

We beginnen met de grote lijnen, maken een beknopt veranderplan,  voeren de eerste stappen uit  en sturen daarna bij.  Ik werk vanuit het motto Structuur + Emotie = Wow! Eenzijdige focus op structuur geeft starre plannen en weerstand. Te veel focus op emotie geeft geen inhoudelijke richting. Maar komen structuur en emotie samen, dan gebeurt er wat!

Daar waar de organisatie tekort komt, vul ik aan. En waar de organisatie in uitblinkt maken we nog sterker.

Voor wie is dit geschikt?

 • Voor managers die ervaren dat verandering aan het vastlopen is.
 • Voor managers die graag sparringpartner hebben voor de aanstaande verandering
 • Voor managers die wat extra ondersteuning nodig hebben
 • Voor managers die willen leren “on the job”
 • Voor managers die van zichzelf weten dat ze een eenzijdige focus hebben.

Wat levert het op?

Voor de organisatie levert het op dat de gestelde veranderdoelen ook gerealiseerd worden of dichterbij komen. De manager geniet laagdrempelig ondersteuning en krijgt nieuwe inzichten en werkvormen in verandermanagement. Door een scherpe blik van buiten versnelt het veranderproces met minder gedoe. Het abonnement geeft zekerheid voor de investering: namelijk een vast bedrag per maand voor alle ondersteuning.

Hoe ziet het eruit?

Dat verschilt per traject. Sommige fasen van het traject kosten meer tijd. In het begin is de samenwerking wat intensief om de veranderstrategie te ontwikkelen, later in het traject kan de implementatie minder tijd kosten. Of juist meer. Ik kijk heel precies naar wat nodig is en toegevoegde waarde levert.

Wat kost het?

Abonnementen starten vanaf € 750 exclusief BTW per maand

Meer weten?

Vul onderstaand formulier in!

Behoefte aan verandering? Neem contact op!

Wij zijn trots om te mogen werken voor de volgende klanten:

ProRail
Provincie Drenthe
Rabobank
Gasunie