Bel: 06 - 22 92 71 65 - Mail:


Het belang van goede graphics maken

Het belang van goede graphics maken

1 augustus 2016


Bij visie-ontwikkeling hoort een gedegen analyse. En soms openbaren zich verrassende conclusies uit de data. Als onderzoeker/analist krijg je dat op een gegeven moment door. Maar hoe krijg je de juiste boodschap goed overgebracht bij je opdrachtgever en medewerkers?

De kunst zit ‘m in het maken van de juiste graphics. Je wilt precies het goede plaatje maken. Zelf het plaatje tekenen in Powerpoint is dan vaak lastig en heel veel werk. Bovendien, als er iets wijzigt in de data moet je het hele plaatje opnieuw maken. Vaak zijn de standaardgrafieken in Excel ontoereikend. Je hebt te weinig mogelijkheden om net die boodschap er uit te laten springen.

Wat doen je dan?

Ik maak dan gebruik van Qlik Sense Cloud: https://www.qlik.com. Het is een gratis tool waar je vanuit excel een bestand met gegevens kan downloaden. In Qlick kun je de meest fantastische analyses maken en visualiseren. Het motto van Qlik is niet voor niets: See the whole story. Ik was er meteen erg enthousiast over. En ben je een beetje handig, dan kun je met wat simpel programmeren ook de details helemaal naar je hand zetten (bijvoorbeeld de juiste kleurstelling in een tree-map). Daar gaat je hart als wiskundige toch sneller van kloppen….

Hieronder een voorbeeld van de capaciteitsverdeling over de uit te voeren taken. De verschillende kleuren geven soort taak aan.

capaciteitsverdeling

Behoefte aan verandering? Neem contact op!

Wij zijn trots om te mogen werken voor de volgende klanten:

Gasunie
Rabobank
ProRail
Achmea